MIŘETICE A - PRAVONÍN A

27.09.2011 12:50

mistrovské utkání V.kolo

25.9.2011 16:30 hodin

rozhodčí - Bačinský, Špička

výsledek - 2 : 2

poločas - 1 : 0

branky - Hoch M., Žůrek P.

žluté karty - Hoch M. 2x, Vlasák L.

červená karta - Hoch M.

sestava - Veselý L.- Vlasák – Babický T., Hoch, Sedláček – Hrubeš (80´Moravec), Lejček, Babický M. (70´Janáček), Žúrek – Krastev, Hejný (21´Ondrák)

komentář trenéra - Utkání jsme začali územní převahou a snahou ohrozit branku Miřetic střelbou z dálky, protože v brance měli domácí na záskok a dočasně Láďu Houdka. Branku dali ale domácí a to ve 14´z pokutového kopu po našem naivním faulu. Zajímavé věci se děli ve druhém poločase, který začal výstavní střelou Hocha z trestného kopu 1:1. Následovali šance Babického M., byl však ve vyložené šanci postrčen a hlavou nedal. Krastev pohotově zakončil ve vápně domácích a trefil břevno. V 60´ přihrál Babický M. Žurkovi, který placírkou po zemi trefil přesně k zadní tyči. Přišlo vyloučení Hocha, vystřídání Babického M. a Hrubeše. Miřetice se dostávali do šancí, první branku pro ofsajd rozhodčí neuznali, ale střelu Čápa za velkým vápnem Veselý nevytěsnil 2:2. 

z miřetického webu - V 5. kole jsme se mohli těšit na naše kamarády, s kterými ji řadu let trénujeme. Pravonín doposud nezískal jediný bod, proto byl považován za outsidera v tomto zápase. Nám chyběla opět řada hráčů základní sestavy. Zápas jsme začali aktivněji. Hosté pouze bránili a čekali na nás, co si na ně dovolíme. My jsme více drželi balón, ale branku jsme moc neohrozili. Kolem dvacáté minuty přišel první gól zápasu. Kamarýt dostal pas za obranu. Obhodil si hlavou stopera Vlasáka a ten ho ve velkém vápně stáhl. Karel Čáp penaltu se štěstím proměnil. V té době byl už na hřišti náš první gólman Hanuš, který zápas nestihl a střídal Štěpána Dubce, pro něhož to byl krátký první start v základní sestavě „A“ týmu. Prozatímní brankář Houdek se postavil na své klasické postavení v útoku. Po zbytek první půle jsme hráli lépe nežli hosté. Sice to nebyl moc pohledný fotbal, ale mírnou převahu jsme si stále drželi. Měli jsme ještě pár šancí, ale koncovka vázla. Poločas tak skončil 1-0. Na začátku druhé půle nás Pravonín zatlačil. Lépe napadali naši rozehrávku a také vylepšili svou kombinační hru. Ovoce jim to přineslo hned v 55. minutě. Když přímý kop proměnil přesnou ranou na stranu gólmana Michal Hoch. Hosté nás dále tlačili a deset minut déle po prvím gólu skóroval hostující Pavel Žůrek po náší chybě v obraně. Pravonín mohl ještě rozhodnout, když měl pořád více ze hry, ale žádnou šanci neproměnil. V 70. minutě po druhé žluté kartě byl vyloučen prozatím asi nejlepší hráč zápasu Michal Hoch. My jsme po tomto incidentu převzali iniciativu. Nejprve nastřelil brankáře Veselého Kamarýt, ale o chvilku později se krásně strefil z 20 metrů Karel Čáp a srovnal na 2-2. Dále jsme tlačili Pravonín, ale Karel Čáp už hattrick neuzavřel. Měl dvě hlavičky z hranice malého vápna. Jednou nastřelil břevno a jedno mířil mimo. Zápas tak asi skončil 2-2. Jako v předchozím kole jsme špatně vstoupili do druhé půle a díky tomu opět ztratili body. Dnes sice jen dva, ale i ty by se nám velice hodili. S ohlednutím na vývoj zápasu jsme nakonec za remízu mohli být i rádi, ale jak se shodli oba týmy. Remíza byla zasloužená.