muži: PRAVONÍN "A" 2 : 2 OLBRAMOVICE "A"

04.09.2016 07:15

2.kolo - okresní přebor

sobota - 3.8.2016 - 17:00 hodin

rozhodčí: Irion Roman - Rathan Jaromír

branky: 21´Kodeda Jan, 81´Vlasák Libor - 14´Boukal Richard, 29´Janoušek Josef

zápis o utkání zde

komentář trenéra (MF): Další kolo okresního přeboru jsme odehráli znovu doma, čekal nás další nováček, tým z Olbramovic. Sice jsme všechny body nezískali, ale s hrou jsem vcelku spokojený, hlavně nasazení ve druhé půli bylo dobré. Od začátku jsme na soupeře vlétli a během pěti minut měli tři tutovky (dvě tyče), mnoho rohů, ale nic se neujalo. Soupeř dobře bránil, s dobrým brankářem a hrál na rychlé protiútoky, s kterými jsme měli velké problémy. Ve 13-té minutě, po naší zbytečné ztrátě na hostující polovině, podnikli Olbramovice rychlý protiútok a po pěkné kombinaci se dostali až před brankáře a otevřeli skóre - 0:1. My se snažili o kombinace, ale bylo vidět mnoho individuálních chyb. Až po pěkné kombinaci na vápně soupeře, natáhl L.Vlasák ke střele a vyražený míč brankářem doklepl do sítě J.Kodeda - 1:1. To nás mělo uklidnit, ale znovu rychlý protiútok, špatné bránění a míč pohodlně zavěsil do sítě neobsazený hráč Olbramovic - 1:2 a to nás hodně srazilo. Do konce poločasu se hrál vyrovnaný zápas, bez větších příležitostí. Druhý poločas, po domluvě v kabině, jsme zvýšili nasazení a najednou začali vyhrávat osobní souboje a tlačili jsme se před bránu soupeře, zahrávali dost trestných a hlavně rohových kopů. Zase nastřelili břevno, výborné zákroky hostujícího brankáře. Vyrovnání jsme se zaslouženě dočkali, po dobře rozehraném rohu se hlavou nemýlil L.Vlasák a srovnal - 2:2. Poté měli my i Olbramovice šanci zápas rozhodnout, ale ani jednomu se to nepovedlo, tak asi zasloužená remíza. Olbramovice hráli moc dobře, myslím, že budou hrát důstojnou roli v okresním přeboru. Nás dost sráží neproměňování gólových šancí, dost se nadřeme na gól a dostáváme laciné branky, chce to více důrazu, více se "prát" ve vápně soupeře a naopak zlepšit bránění rychlých hráčů, přebírání, zajišťování se. Opakuji, když vezmu i minulou sezónu, moc lepších soupeřů než byli Olbramovice v Pravoníně nehrálo.

komentář (Benešovský deník): Od začátku Pravonínští na soupeře vlétli a během pěti minut měli tři tutovky, z nichž vytěžili pouze dvě nastřelené tyče, mnoho rohů, ale gól žádný. Hosté v čele s brankářem Malíkem dobře bránili a podnikali nebezpečné protiútoky, se kterými měli domácí velké problémy. A po jednom ve 14. minutě Boukal otevřel skóre. Opaření domácí se snažili o kombinace, ale hráli hodně individuálně. Přesto se ve 21. minutě srovnali, když po pěkné kombinaci na vápně hostů, ještě střelu Vlasáka vyrazil Malík, ale na dorážku Kodedy již nestačil. Jenže s Olbramovickými to nezamávalo a opět po brejku šli do vedení Janouškem. Do konce poločasu se hrál vyrovnaný zápas, bez větších příležitostí.

Po hlučnější domluvě v kabině, zvýšili domácí ve druhém dějství nasazení, začali vyhrávat osobní souboje a trvale se tlačili před bránu soupeře. Z několika standardek opět nastřelili břevno a nechávali vyniknout výborného Malíka. Vyrovnání se zaslouženě dočkali až 81. minutě hlavou Vlasáka po rohu. V závěru měly oba týmy šance zápas rozhodnout, ale to se nestalo, a tak braly po bodu.

komentáře k utkáním 2.kola OP zde