muži: CHOTÝŠANY "A" 4 : 2 PRAVONÍN "A"

19.11.2016 18:04

13.kolo - okresní přebor

sobota - 19.11.2016 - 13:30 hodin

rozhodčí: Mikolášek Jiří - Klápa Vladislav

branky: 8´Korecký Arnošt, 32´Korecký Arnošt, 57´Korecký Arnošt, 90´Hoch Michal (vl.) - 66´Vlasák Libor (pen.), 72´Babický Tomáš

zápis o utkání zde

komentář trenéra (MF): Poslední podzimní kolo jsme odehráli v Chotýšanech. Na velmi podmáčeném terénu jsme podali dobrý výkon, ale domácí nám dali lekci z jednoduchosti, produktivity, potrestali každou naši chybu, vše jim tam spadlo. My celý zápas dobře kombinovali, ale jenom po vápno domácích, kteří se uchýlili k těžké defenzívě, postavili na vápno "zeď", kterou se nám velmi těžko překonávalo. Chotýšany nic nevymýšleli, jak to šlo, vše nakopávali na rychlé a důrazné útočníky, kteří jak jsem již napsal, trestali nemilosrdně. Mně může těšit, že i na tak těžkém terénu jsme se snažili hrát fotbal, ale chybělo mi více centrů do vápna a i střel bylo pomálu. Druhý poločas lepší prvního, nic jsme nezabalili i za stavu 3:0, snížili na 3:2, bylo na vyrovnání, ale neměli jsme tentokrát štěstí. Kluky chválím, že chtěli hrát fotbal, ale musíme se vyvarovat jednoduchých chyb v obranné činnosti, které většinou končí šancemi soupeřů.

komentář Chotýšany (Benešovský deník): Již úvod zápasu napověděl, jak se bude odvíjet. Výborně technicky a kombinačně vybavení hosté bušili do zatažené domácí obrany a Chotýšanští hrozili z občasných protiútoků. Nicméně v nich dali Pravonínu lekci z produktivity. Poprvé se domácí dostali k soupeřově šestnáctce v 8. minutě a hned z toho byl gól. Vaňkátova odražená střela se dostala až k volnému A. Koreckému a ten poslal Chotýšany do vedení – 1:0. Poté se pokračovalo v zaběhnutých kolejích – bušení hostů do zatažené, ale zkonsolidované obrany, a úniky Straky a Herwiga zakončené mimo. Nicméně byly to opět Chotýšany, které ve 32. minutě skórovaly, když Herwig našel přízemním centrem A. Koreckého – 2:0. Do konce poločasu to mohlo být dokonce o tři branky, ale A. Korecký po hrubici gólmana, tristně netrefil prázdnou bránu z rohu šestnáctky. Druhý poločas začal, jak první skončil. Chotýšany bránily v deseti lidech, ale kombinace Pravonína k ničemu nevedla. Jednak kvůli špatné finální fázi a také díky výborné obraně (na hranici sebeobětování) domácích v čele s gólmanem M. Matouškem. A tak to byli opět nečekaně domácí, kdo vstřelil branku. V 57. minutě našel Povolný obranným odkopem na půlce A. Koreckého, který unikl stoperu a podél gólmana završil hattrick – 3:0. Za deset minut ale přišlo snížení, když zaspali M. Říha s M. Matouškem a způsobili penaltu, se kterou si Vlasák poradil – 3:1. Za chvíli to bylo 3:2, když P. Hoch našel z rohu hlavu Hrubeše. Do konce zápasu se již domácí ubránili a navíc v samotném závěru přidali pojistku. Vysoko vyběhnutého a opět chybujícího brankáře Doškáře obral o míč A. Korecký, který nahrál před prázdnou bránu Filipovi, jemuž ještě před střelou stačil kopnout do nohy dobíhající obránce M. Hoch a balón se došoural do sítě – 4:2. Chotýšany tak výhru všemi silami ubránily a protáhly šňůru vítězství na čtyři zápasy.

všechny komentáře k poslednímu podzimnímu kolu OP (Benešovský deník) zde