OP / 14.kolo: Přestavlky "A" - Pravonín "A" 0:1

21.03.2015 15:00

Přestavlky "A" - Pravonín "A"  0:1 (0:0)

Po absolvování zimní přípravy nás čekalo první mistrovské utkání a to hned s velice nepříjemným soupeřem z Přestavlk.  Mužstvo Přestavlk se před zápasem nacházelo v tabulce pouze jeden bod za naším mužstvem.  Během zimní přípravy se do mužstva vrátil Lukáš Javorský z hostování z Miřetic a také Michal Hoch, který byl na hostování ve Vracovicích. Naopak mužstvo na půlroční hostování  do Miřetic opustil Michal Babický (ať se daří). Na zápas se kromě dvou nemocných hráčů dostavilo mužstvo v kompletní sestavě. Jelikož z mužstva odešel jeden z nejlepších střelců,  muselo se v sestavě řešit kdo jej nahradí. Proto padla v základní sestavě volba na Libora Vlasáka, který měl v útoku nahradit právě Michala Babického - a ne jen jeho , ale i jeho góly.

Naše mužstvo nastoupilo v základní sestavě:  v bráně naše jednička Daniel Doškář , obrana zprava Jan Kodeda, Tomáš Babický ©, Víťa Hrubeš a Michal Hoch, záloha zprava Víťa Zavadil, Lukáš Javorský, Jakub Lejček  a Petr Hoch, do útoku nastoupil Zdeněk Ondrák ml.  a zmiňovaný Libor Vlasák. 

Zápas se odehrával na velice dobře připraveném trávníku. Od prvních minut mělo naše mužstvo více ze hry. Kluci dobře drželi balón a patřil nám hlavně střed hřiště. Domácí se nedostávali do žádných příležitostí ani do náznaků šancí. Naše mužstvo se snažilo někdy až moc kombinovat a jak se říká dovést míč až do sítě. A to hlavně Petr Hoch, který měl v době od 10 min do 15 min dvakrát míč před vápnem, ale ani jednou nevyzkoušel domácího golmana.  Ve 20 min. chyboval uprostřed hřiště Jakub Lejček a domácí šli do přečíslení a pokoušeli se poslat domácího útočníka do brejku, ale toto jim brzkým vyběhnutím překazil náš golman. Toto bylo od domácích za první poločas vše. Naši kluci dále ovládali hru jen to zakončení se stále nedařilo.  V 38. min. dostalo naše mužstvo výhodu trestného kopu z hranice velkého vápna. K zahrání se postavil Tomáš Babický, který krásnou střelou na stranu golmana pouze zazvonil na levou tyč. Míč se odrazil na penaltu, kde stál Libor Vlasák, který se snažil rychle zakončit, ale bohužel mířil nad domácí bránu.  Jelikož se žádná naše šance neujala, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal tlakem domácích. Toto trvalo asi deset min. , když během toho měli domácí několik střel a rohů a rozehrávali několik standardních situací. S tímto si ovšem naše spolehlivě hrající obrana poradila bez větších problémů.  Po tomto jsme se zase dostali do hry my.  V 58. min. se k trestnému kopu opět postavil Tomáš Babický, který tentokrát otřel míč o zeď domácích, balón se odrazil k Liborovi Vlasákovi, který z těžkého úhlu zakončil do tyče a domácí obránce následně míč odkopl na roh. Z následného rohu se dostal k hlavičce opět Tomáš Babický, ale přestřelil.  V 65. min. Tomáš Babický rozehrával opět trestný kop.  Střela mířila do levé šibenice, ale domácí golman předvedl parádní zákrok a držel tak pro domácí nerozhodný stav.  V 66. min. došlo v našem mužstvu k druhému střídání kdy Víťu Zavadila nahradil Erik Březina. Toto střídání se ukázalo jako rozhodující jelikož v 73. min. vzal na naší půlce v zámezí  rychle míč do ruky právě  Erika Březina a dlouhým autem přehodil celou domácí obranu, kam si naběhl úplně volný Lukáš Javorský, který šel sám na domácího brankáře a s ledovým klidem (nártem) podél golmana poslal náš tým do vedení. Po vstřelení gólu jsme se nechali domácím mužstvem trochu zatlačit. Naše obrana už tolik nevystupovala a my se dostávali pod tlak. Ač jsme byli pod tlakem, tak domácí si nedokázali vytvořit vyloženou šanci a to díky naší velmi dobře hrající obraně a pomoci záložníků. Jelikož se nám podařilo ubránit několik nebezpečných situací, mohli jsme po závěrečném hvizdu slavit letos první tři body a navíc z venkovního zápasu.  Tyto body budou na konci hodně důležité.

Celé mužstvo musím pochválit, všichni hráli to, co se řeklo a dodržovali svoje pozice.  Z celého mužstva vyzdvihnu jen lehce dva hráče - a to Víťa Hrubeš, jelikož neprohrál jediný souboj a vše perfektně čistil před naším vápnem a dokázal i pomoci při přechodech do útoku. A druhé jméno Libor Vlasák. I když ze šancí nedal gól, tak perfektně pomáhal střední záloze a byl nebezpečný v útoku. Kluci, všem děkuji za přístup a předvedený výkon.  Díky za tři body a teď hurá na Dolní Kralovice pro tři body.

Žluté karty:  Ondrák Z.,  Hrubeš V.