VRCHOTOVY JANOVICE A - PRAVONÍN A

18.06.2012 11:33

mistrovské utkání - 26.kolo

17.6.2012 17:00 hodin

rozhodčí: Platil

výsledek - 6 : 2

poločas -

žluté karty -

sestava - Doškář - Babický T.- Zavadil, Hoch, Kodeda - Moravec, Vlasák, Lejček, Babický M.- Ondrák, Studnička P.(85´Kotora)

komentář trenéra - V utkání jsme vedli od 2´ po chybě brankáře a dorážky Ondráka 0:1. Do poločasu jsme ale prohrávali 3:1 a to domácí nebyli přesní v koncovce. My jsme nedokázali využít šance Hocha, dorážky Studničky a Vlasák s tečí trefil tyč. V druhém poločase se obraz hry nezměnil, domácí měli více šancí a více ze hry a díky tomu nám dali celkem šest branek. Korigovat stačil jen Babický T. hlavou po rohu.

z janovického webu - Domácí fanoušci se ještě ani nestihli rozhlédnout po perfektně připraveném hřišti a na ukazateli již v 1. minutě svítilo skóre 0:1. Zmatků v domácí obraně totiž využil k vstřelení úvodního gólu Z. Ondrák, když domácí nepochopitelně přestali hrát i bránit a tak bylo snadné prostřelit i osamoceného brankáře Vávru. V 8. minutě se dostal k odraženému míči P. Němec a s přehledem poslal po zemi míč podél brankáře a srovnal na 1:1. O 10 minut později převzal míč na hranici velkého vápna po přesné přihrávce od R. Vrkoslava A. Sochůrek a bombou propálil vše, co mu stálo v cestě až do sítě - 2:1. Domácí se postupně dostávali do tempa, začali aktivněji přistupovat k protivínským hráčům a nedávali jim tak prostor ke kombinační hře. Hosté přecházeli na polovinu domácích jen sporadicky a odhodlávali se jen k dalekonosným střelám bez potřebné razance. Výjimkou však byla 25. minuta, kdy kapitán hostů M. Hoch vyslal po individuální akci prudkou mířenou střelu k levé tyči a Vávra jen s námahou vytěsnil míč mimo svou bránu. Po 30 minutách hry hlavní rozhodčí vzhledem k tropické teplotě umožnil všem hráčům minutovou přestávku na občerstvení. Osvěžení zřejmě přišlo vhod A. Sochůrkovi, který krátce nato proběhl od poloviny hřiště mezi obránci až před brankáře D. Doškáře a nedal mu šanci umístěnou střelou k pravé tyči a tím také uzavřel účet 1. poločasu na 3:1.

V druhém dějství posledního utkání letošní sezóny byla k vidění podobná hra jako v půli první a míč byl častěji k vidění na kopačkách domácích. Protivínští nemohli najít recept na pevnou hráz domácích obránců a sami v obranné fázi často chybovali. Podobně jako v 57. minutě, když M. Střihavka zatáhl míč až před brankoviště, po střele a srážce dvou protivínských obránců se dostal v malém vápně k míči J. Štaiger a hlavičkou pohodlně přeloboval brankáře až za jeho záda - 4:1. V 63. minutě P. Němec sám prokličkoval mezi třemi obránci, až nakonec upadl na hranici velkého vápna, rozhodčí však posoudil tento zákrok jako čistý. V 66. minutě pronikl po levé straně M. Střihavka do útočného pásma hostů, jeho šikovný centr našel před gólmanem volného A. Sochůrka, který pak hlavou završil svůj dnešní hattrick a zvýšil na 5:1. Hned o 2 minuty později využil zaváhání protivínské obrany P. Němec, zpracoval rychle rozehraný přímý kop a svým druhým gólem posunul skóre o další gól na 6:1. V 73. minutě šel nezadržitelně za míčem opět P. Němec a nechal za svými zády i posledního obránce. V souboji z protivínským gólmanem ale neuspěl, když v běhu netrefil přesně míč a ten tak skončil jen těsně vedle levé tyčky. V 79. minutě se nakonec přece jen také prosadili hosté, po rohovém kopu se ve skrumáži před T. Vávrou nejlépe orientoval Tomáš Babický a umístěnou střelou upravil skóre zápasu na konečných 6:2.