Kondrac "A" 1 : 2 Pravonín "A"

06.09.2022 21:02

muži: Kondrac "A" 1 : 2 Pravonín "A" - sobota - 03.09.2022 - 17:00 hodin - mistrovské utkání - rozhodčí: Fillip F. - Brzková A. - branky: Jenšík J., Jindrák M. - zápis o utkání zde

report z utkání:

Sestava Pravonína:

Veselý Lukáš, Brzek Václav, Kodeda Jan, Jindrák Milan, Zavadil Vít, Jenšík Josef, Vlasák Libor (K), Rut Tomáš,

Blažek Jiří, Štěpánek Marek, Rut Filip

Střidali: Jantač Jiří, Červeňák Daniel, Síbal Michal, Síbal Marek, Klaška Jiří

 

K třetímu zápasu v nové sezóně jsme zajížděli k sousedům do Kondrace. Tradiční klub s bohatou historií a velkým fotbalovým jménem pro náš region byl velkou výzvou. Kondrac po dlouhých letech v krajských soutěžích bohužel po loňské sezóně  sestoupila a nás tak čekalo měření sil po 25 letech. Navíc s tímto klubem máme velmi dobré vztahy a dlouhodobě spolupracujeme. Máme v soutěžích okresu společné týmy mládeže a v minulém soutěžním ročníku jsme měli i společné tréninky dospělých. Z uvedeného jasně vyplývá, že obě strany se na utkání velmi pečlivě připravovali a hlavně pro Pravonín bylo malým svátkem.

Trenér Miloš Filip zvolil sestavu se změnou oproti minulému zápasu doma, když jsme přesvědčivě přehráli 4:0 Dolní Kralovice a získali tak první body v OP.

Do sestavy se vrátil po dlouhé době Honza Kodeda a vzhledem k nedostatku krajních beků to byl velmi vítaný návrat.

Utkání mělo od počátku slušné tempo a obě mužstva prokazovala dostatek bojovnosti. Hrál se ofenzivní fotbal s častým zakončením i když mu chybělo více přesnosti. Rozhodčí Fillip pouštěl především v prvním poločase ostřejší osobní souboje asi s cílem nekouskovat hru, ale jeho metr byl přeci jen přísnější na hosty což vzbudilo na jejich straně opakovaně dost nespokojenosti.

Domácí byly v počátku utkání o něco aktivnější a byli odměněni, když po zpětné přihrávce z hranice velkého vápna přizemní střelou k tyči otevřel skóre Jakub Švec. Pravonín to ovšem nesrazilo, naopak ještě přidal a postupně začal mít navrch. Brankové příležitosti hostů narůstali, ale dlouho bez patřičného efektu.

Až ve 22 min. se konečně po závaru a dorážce prosadil střelec týmu Pepa Jenšík. Hosté po gólu ještě zvýšili aktivitu  a výsledkem trvalého tlaku bylo podražení P. Jenšíka v pokutovém území, po kterém HR nařídil bez zaváhání PK. Sám faulovaný hráč se postavil k exekuci, ale brankář Vejvoda jeho úmysl přečetl a skvělým zákrokem zabránil střelci Pravonína skórovat.

Do konce poločasu měli hosté utkání pod kontrolou, ale opakovaně nevyužili další šance ke vstřelení gólu.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako první část hry. Pravonínští si udržovali herní převahu, cílevědomě šli za vítězstvím, ale vstřelit vítězný gól se nedařilo. Do hry se postupně zapojovali po vystřídání hráči z lavičky a bylo potěšující, že hru nejen oživili, ale vystupňovali i tlak na soupeřovu bránu. V 85. minutě zahrával PVK Jirka Blažek, na kterého v té chvíli pršely rady z lavičky i od spoluhráčů jak co nejlépe míč zahrát. Rozhodl se podle sebe, míč přesně nacentroval na zadní tyč, kde se ideálně pověsil do vzduchu nabíhající Milan Jindrák a lehkou tečí poslal míč nechytatelně do horního růžku brány. Po vítězném gólu už hosté dovedli utkání bezpečně k plnému bodovému zisku.

Pravonínští hráči podali celkově velmi dobrý výkon, který sice nebyl v obraně bez chyb, mrzí i přetrvávající neproměňování šancí, ale ukázal, že mužstvo má svoji herní tvář a je na čem dál stavět.