LEŠANY - PRAVONÍN A

23.06.2013 17:43

LEŠANY – PRAVONÍN 1:0

Od začátku se hrálo spíše na polovině Lešan, které sice byly doma, ale papírovým favoritem byl Pravonín. Ten se snažil překonal domácí obrannou hráz centry, dlouhými auty a střelami z dálky, ale obrana v čele s nestárnoucím stoperem Pasekou a následně brankářem Maršíkem odolala. Domácí se jen bránili, přesto měli jednu vyloženou šanci, ale Wittner po akci a přihrávce Moulíka ji z hranice šestnáctky neproměnil.

Po přestávce se hra více srovnala a tentokrát hosté mohli jít do vedení, ale dvě střely z malého vápna zakončili vedle. V 70. minutě přišel rozhodující moment utkání. Moulíkův průnik zastavili obránci Pravonína až na hranici šestnáctky. K trestnému kopu se postavil Michal Wittner, poslal míč na stranu brankáře, jenž ale udělal úkrok za zeď a na balón putující do branky nedosáhl.

Hosté vyvinuli velký tlak za vyrovnáním, což se jim ani po závarech nepovedlo. A když stavem nepohnuli ani třikrát z brejků domácí, skončil zápas, před vynikajícím publikem, nejtěsnější výhrou Lešan.

„O Pravonínu jsme měli reference, že je to silné mužstvo , které hraje dobrý fotbal, což se potvrdilo. Chtěli jsme ho na začátku nechat hrát dopředu a postupně se prosazovat. To se nám, hlavně v prvním poločase, ale moc nedařilo. Hosté hráli výborně, neměli slabinu v kádru a jejich hru režíroval uprostřed zálohy nejlepší hráč zápasu Michal Babický. Prostě Pravonín byl nejlepší soupeřem, se kterým jsme se letos utkali a po většinu zápasu nás přehrával. My jsme ale hráli po celou dobu jako tým, bojovali a čekali na šance, kterých jsme měli paradoxně víc a nakonec vstřelili z trestného kopu vítězný gól," zhodnotil zápas a poklonil se soupeři kapitán a trenér Lešan Jiří Moulík a našel rozhodující faktor zápasu: „Obrovsky nám pomohla a také celému zápasu, bouřlivá atmosféra, kterou připravil „kotel" našich skvěle fandících fanoušků, který čítal asi 100 lidí, a dovedl nás k vítězství v poháru, za což jim strašně děkuji."

Branka: 70. Wittner. Rozhodčí: Novák. ŽK: 3:2. Diváci: 235. Poločas: 0:0.

Lešany: Maršík – Antoš, Paseka, Pečenka, Berka – J. Žížala (88. K. Slepička), Wittner, Veselý, Žižka – Hošta (77. Hrachovec), Moulík.

Pravonín: Doškář – Ondrák (46. P. Hoch), M. Hoch, Stránský (75. M. Sibal), T. Babický – Javorský, M. Babický, Moravec, Hrubeš – M. Sibal (71. Zavadil), Studnička.