muži: CHOTÝŠANY "A" 2 : 4 PRAVONÍN

20.09.2015 08:02

V.kolo okresního přeboru

sobota - 19.9.2015 - 17:00 hodin

rozhodčí - Mikolášek Jiří, Stibůrková Zuzana

branky: 71´Khandl David, 83´Kuthan Petr - 23´Hrubeš Vít, 44´Hoch Petr, 53´Vlasák Libor, 89´Vlasák Libor

sestava domácích: Matoušek Milan - Sysel Josef (54´Nguyen), Korecký Štěpán, Kuthan Petr, Sysel Lukáš, Kratochvíl Milan (46´Korecký Arnošt), Říha Martin, Khandl David, Povolný Michal, Filip Miroslav, Holub Jiří

sestava hostů: Doškář Daniel - Babický Tomáš, Hrubeš Vít, Zavadil Vít, Hoch Michal (65´Zajíc Milan), Javorský Lukáš (14´Sibal Michal), Sibal Marek (57´Přitasil Josef), Lejček Jakub, Hoch Petr, Vlasák Libor, Kodeda Jan

komentář trenéra (MJ) - Po jednoznačném vítězství ve 4 .kole naše mužstvo mělo namířeno k nováčkovi OP do Chotýšan. Do sestavy se nám vrátili nemocní z minulého týdne Babický T. a Javorský L. 

Toto utkání budu hodnotit z dvou pohledů a hned ten první není vůbec příjemný. Hned ve 14 min. za stavu 0:0 došlo k velmi vážnému zranění našeho Lukáše Javorského. Zápas musel být přerušen na 45 min., elikož se čekalo na záchranou službu Benešov. Po příjezdu byl Lukáš ošetřen a převezen do nemocnice Benešov,kde byl v neděli operován, jelikož došlo k dvojité zlomenině lýtkové kosti.  LUKY BRZO SE NÁM UZDRAV, AT TĚ MÁME BRZO MEZI SEBOU.

A teď k samotnému utkání. Od první minuty náš tým měl jednoznačnou převahu, ale bohužel jsme vše chtěli dotáhnout, jak se říká, až do kuchyně, ale toto se ani jednou nepovedlo. Ve 14.min. musel nastoupit za zraněného L. Javorského  střídající M. Sibal ,který se postavil na pravou stranu zálohy. Na našich i domácích hráčích bylo vidět, jak je zranění  Lukáše zasáhlo a hrálo se spíše z povinnosti. V 23.min. vhodil z pravé strany dlouhý aut P. Hoch a míč propadl až na volného V. Hrubeše, který uklidil míč do domácí branky. Po gólu naše mužstvo ožilo a začalo si vytvářet šance, ale žádná neskončila golem. V 44.min. se dostal na velkém vápně k balonu náš nejlepší střelec  P. Hoch a uklidil balon do sítě. Do kabin se šlo za stavu 0:2. Do druhého poločasu jsme nastoupili ve stejné sestavě a hned v 53.min napřáhl z 22 m ke střele L. Vlasák a k úžasu všech skončil balon v brance.Skore tak upravil na 0:3. Až do 71.min naše mužstvo kontrolovalo hru a nic nenasvědčovalo tomu, že by ze zápasu mělo být drama. Ale v 71.min domácí rozehrávali rohový kop, na který si naběhl Khandl a hlavou poslal balon do sítě na 1:3. Po obdrženém golu se naše mužstvo nesmyslně zatáhlo a čekalo, co domácí vymyslí. A domácí vymysleli. V 83.min dal další gól Petr Kuthan a zápletka byla na světě.  Naštěstí se naše mužstvo vzpamatovalo a zodpovědnost na sebe vzal v 89.min opět L.Vlasák,který obehrál dva obránce a krásnou střelou zavěsil na konečných 2:4.

Ačkoliv jsme získali cenné tři body, byli v konečném účtování velice drahé. V příštím zápase naše mužstvo jede opět ven , a to na hřiště Chocerad ,které posílil všem dobře známý Roman Filip.  

komentář Chotýšany (benešovský deník) - Zápas, ve kterém dosud poslední Chotýšany přivítaly jednoho z favoritů soutěže Pravonín, byl poznamenán nepříjemnou událostí z úvodu utkání. Ve 14. minutě došlo k běžnému souboji uprostřed hřiště, na jehož konci byla hororově vypadající zlomenina nohy hostujícího Javorského. Po více než půlhodinové pauze se opět pokračovalo v utkání. Nejprve se krásně uvolnil domácí L. Sysel, ale ve velké šanci přestřelil. Poté již na hřišti kralovali hosté. Ve 23. minutě se po dlouhém autu prosadil Hrubeš a těsně před přestávkou upravil na 0:2 P. Hoch střelou z dálky po chybě Khandla. Mezitím ještě stihli Pravonínští dvakrát zazvonit na břevno nebo jejich šance skončily na dobře chytajícím Matouškovi.

Do druhého poločasu vstoupily Chotýšany s větší aktivitou, ale byla to střela hostujícího Vlasák z dálky doprostřed brány, která překvapila Matouška – 0:3. Ten vzápětí nadvakrát vychytal P. Hocha. Následně ale Chotýšanští dostali soupeře pod obrovský tlak, který zužitkovali dvěma góly. Nejprve z rohu hlavičkou Khandla a poté střelou Kuthana k tyči. Domácí se hnali za vyrovnáním a sevřeli Pravonín v jeho šestnáctce. Veškerou naději jim ale zmařil v 89. minutě svým druhým gólem Vlasák, když po dlouhém nákopu unikl obraně a procedil míč přes gólmana.

komentáře ke všem zápasům V.kola OP z benešovského deníku zde