muži: MEZNO "A" 3 : 0 PRAVONÍN

12.10.2015 19:53

VIII.kolo - okresní přebor

neděle - 11.10.2015 - 16:00 hodin

rozhodčíRosenvald Jaroslav - Drnec Pavel, Budil Daniel

branky: 15. Helma David, 88. Ploc Jiří, 56. Helma David

zápis o utkání zde

komentář trenéra - 

komentář Mezno (benešovský deník) - Od začátku se týmy prezentovaly aktivní a ofenzivně pojatou hrou. Zprvu měli více ze hry favorizovaní hosté, ale střelba z dálky nevedla k ohrožení branky Ploce. Postupem času přebírali otěže zápasu domácí a po několika závarech se v 15. minutě poprvé měnilo skóre. Kubec skvěle přenesl hru do křídla na Pilaře, ten obehrál obránce a na přední tyči propálil D. Helma brankáře Doškáře. Mezenským gól pomohl a agresivní a nátlakovou hrou nedovolovali hostům přejít do rychlých brejků a jen T. Babický z trestného kopu vyzkoušel kvality Jakuba Ploce. Na druhé straně trefoval aktivní Bursík jen Doškáře, Pilařova střelba byla často nepřesná a Helmova rána jen olízla břevno.

Ve druhé půli se očekával tlak hostů, který ale nepřicházel. Aktivnější Mezenští se dostávali do velkých šancí. D. Helma nejprve narazil na Doškáře, aby to v 56. minutě napravil křižnou střelou po přihrávce Švába – 2:0. Hosté hrozili jen sporadicky, přesto mohli snížit, ale Hoch v dobré pozici střílel nepřesně a druhou šanci vyrazil Jakub Ploc na roh. Mezno se vymanilo z menšího tlaku a D. Helma mohl zkompletovat hattrick, ale nadvakrát neprostřelil Doškáře, ten si poradil i s dorážkou Kubece i hlavičkou Růžičky a Kubecova střela z dálky šla těsně vedle. A když domácí přečkali sérii několika rohů Pravonína, tak se zdálo, že se již do konce nic nestane. To ovšem vyvrátil Jiří Ploc, který krásnou ranou z přímého kopu stanovil konečné skóre na 3:0. Mezno tak poprvé v sezoně vyhrálo.

komentář (MF) - Utkání jsme začali velmi vlažně, mezenští hráči na nás vlétli, lépe se pohybovali a přehrávali nás kombinacemi a bojovností. První branku jsme dostali po rychlé kombinaci po naší levé straně v 15´, po přesném centru a z první po zemi k tyči zakončil Helma. My si nedokázali pořádně nahrát, mnoho jsme kazili, moc nám nehrála záloha, útočníci nedostávali dobré míče a i oni se individuálně neprosazovali. Několikrát to zkusil z dálky Z.Ondrák, až na jednu střelu do břevna to byly slabé střely. Posledních 15 minut jakoby Meznu docházel dech, my je začali přehrávat, ale bez zakončení. Do druhého poločasu, po vystřídání se hra vyrovnala, spíš jsme měli na kopačkách míč my, ale v 56´minutě se po odraženém míči krásně trefil z vápna ze strany do víka znovu Helma, ten nás zlobil celý zápas. Poté jsme hru otevřeli, ale bez brankového zakončení, nějaké náznaky tam byly. Mezno již čekalo na brejky do otevřené obrany a potřetí skórovali v 88´Plocem z trestného kopu. Zasloužené vítězství Mezna, poprvé v soutěži, bojovali a jeho mladému týmu blahopřeji. Na nás padla deka, poslední tři zápasy špatné, zkusíme to protrhnout v sobotu doma s Přestavlky, chce se to pořádně připravit, potrénovat, lehký soupeř to nebude.  

komentáře ke všem zápasům 8.kola OP z benešovského deníku zde