muži: PRAVONÍN 3 : 1 DOLNÍ KRALOVICE "A"

27.03.2016 08:58

14.kolo - okresní přebor

sobota - 26.3.2016 - 15:00 hodin

rozhodčí: Hejný Libor - Mařincová Lenka, Nerad Vojtěch

branky: 44´ Vlasák Libor, 80´ Sibal Michal, 90´Studnička Patrik - 55´Pitelka Ondřej

zápis o utkání zde

komentář M.Filipa (fanoušek Pravonína) - Asi budu dost kritický, ale je to můj názor. K prvnímu jarnímu utkání jsme museli cestovat do nedalekých Vracovic, u nás na hřišti v Pravoníně došlo k výměně obecního vodovodního řádu, který vede přes hřiště. Můžu již diváky pozvat na další domácí utkání, které bude už v Pravoníně, oprava je dokončena, jsou potřeba jenom malé úpravy. Tak k zápasu. Hrálo se na velmi podmáčeném terénu. Výsledkově jsme sice vyhráli, ale... . Nastoupili jsme v plné sestavě. Na můj vkus v celém zápase se vystřídalo dost hráčů na více postech, chyběl mi tvořivý střední záložník (L.Vlasák), ten si myslím, že v této soutěži je stěžejní, ale to je věc trenéra, který je za to zodpovědný. Celkově jsem měl dojem, že se na zápas moc nětěšíme, nechtěli jsme kombinovat, nabízet se, jenom nákopy, které k ničemu nevedli, vpředu sice fotbalisti, ale těžkopádní, bez pohybu (M.Babickému zápas vůbec nevyšel). Soupeř viditelně starší, ale fotbalový. Od nás vidět tři přihrávky byl problém. V prvním poločase na nás stačil rychlý Boček, který zle zatápěl naší pomalé obraně, nevím proč byl střídán o poločase, ale nám to pomohlo. Kralovice měli více míč na kopačkách a měli tři stoprocentní šance, které nedali a my zničeho ve 44´minutě šťastně skórovali L.Vlasákem chytrou střelou, po příhře J.Kodedy. Ve druhém poločase se hra nezměnila, Kralovice nás převyšovali ve středu hřiště a zaslouženě vyrovnali po centru, který propadl ve středu obrany. Viděl jsem to bledě, rád bych byl v tomto okamžiku za remízu. Po vystřídání naskočil do hry K.Kopecký, který hru rozhýbal, hlavně dopředu, kde nám chyběl pohyb a také přišel P.Studnička. Za hlavní považuji přesun L.Vlasáka do středu zálohy a do útoku P.Hocha, kteří začali zatápět do zatím v pohodě hrající hostující obraně. Snad podruhé za zápas, a to na tak velkém hřišti s vekým volným prostorem je velká škoda, že kluk s takovými rychlostními předpoklady toho nevyužívá mnohem častěji, mluvím o J.Kodedovi, který po sprintu přes půl hřiště nádherně předložil míč jak na podnose Mich. Sibalovi, který taky dobře naběhl do vápna, rozhodl zápas. Soupeř jako opařený ještě dostal krásný gól od P.Studničky, který sám postupoval na brankáře a přehodil ho (asi koukal na Messiho v televizi). V zápase jsme měli více štěstí než... . Ale i takové zápasy jsou a budou. Vidím na některých hráčích nedostatečnou fyzickou kondici (bez tréninku to nepůjde) a hlavně chuť hrát fotbal, bavit se fotbalem, málo nabízení, čekání, jak dopadne hráč s míčem, bojíme vzít zodpovědnost na sebe. Byl to první zápas po zimní přestávce, čekám od týmu, kde je určitě potenciál, lepší fotbal. Přeju si to. Komentář berte s rezervou, je to můj názor. Vyjádřit se může kdo chce, na stránky to dám nebo do návštěvní knihy. (milosfilip@email.cz)

komentář Pravonín (Benešovský deník) - Jarní premiéru odehráli Pravonínští ve Vracovicích, protože domácí hřiště bylo z důvodu rekonstrukce vodovodního řádu mimo provoz. V utkání to ale vypadalo, že domácím týmem jsou spíše Kralovičtí. Hráči Pravonína se dlouho nemohli dostat do tempa a vyráběli množství nevynucených chyb. Hosté z dobře organizované obrany hrozili z brejkových situací, hlavně přes útočníka Bočka a byli nebezpeční z většiny standardních situací. Přes neurovnanou hru se domácím přeci jen podařilo skórovat. Po jedné z mála podařených útočných akcí se dostal na hranici pokutového území k míči Vlasák a ve 44. minutě chytrou přízemní střelou k tyči rozvlnil kralovickou síť. Druhý poločas se hra Pravonína postupně zlepšovala a vedla i k několika šancím. Nejblíže k navýšení skóre byl M. Babický, ale trefil jen tyč. A tak gólově uhodilo na druhé straně, když se po standardní situaci dostal k míči Pitelka a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Gól hosty nakopl, naopak domácí se nemohli dlouho vzpamatovat. Pomohlo jim až střídání a přeskupení postů v sestavě. V 80. minutě unikl Kodeda a míč po jeho centru z první poslal do sítě Michal Sibal. V úplném závěru, kdy se hosté snažili o vyrovnání, se dostal k míči Studnička a po samostatné akci chladnokrevně přeloboval vybíhajícího brankáře hostů – 3:1.
Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/posledni-mezno-rozprasilo-sobehrdy-20160330.html . Gól hosty nakopl, naopak domácí se nemohli dlouho vzpamatovat. Pomohlo jim až střídání a přeskupení postů v sestavě. V 80. minutě unikl Kodeda a míč po jeho centru z první poslal do sítě Michal Sibal. V úplném závěru, kdy se hosté snažili o vyrovnání, se dostal k míči Studnička a po samostatné akci chladnokrevně přeloboval vybíhajícího brankáře hostů – 3:1.

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/posledni-mezno-rozprasilo-sobehrdy-20160330.html

komentáře ke všem utkání 14.kola OP (Benešovský deník) - zde