muži: PRAVONÍN "A" 4 : 1 ZDISLAVICE "A"

10.04.2017 07:33

16.kolo - okresní přebor

sobota - 8.4.2017 - 16:30 hodin

rozhodčí: Hocek Josef - Černý Karel, Rathan Jaromír

branky: 4´Vlasák Libor, 21´Kopecký Karel, 52´Kopecký Karel, 65´Sibal Marek - 69´Kubálek Tomáš

zápis o utkání zde

komentář trenéra (MF): První jarní zápas na domácí půdě jsme odehráli se sousedními Zdislavicemi. Před výkopem jsme spolu s početnou skupinou fanoušků poblahopřáli našemu prezidentovi, sponzorovi Slávovi Ondrákovi k významnému životnímu jubileu, oslavil krásných 60.let. Obou týmům chybělo několik hráčů. První poločas ještě snesl z naší strany nějaké měřítko, rychle jsme vedli, snažili jsme kombinovat a dostávali se před branku soupeře. Zdislavice přijeli dost odevzdaný, hru zdržovali a jenom nakopávali míče dopředu, čekali na naše chyby. My v druhé půli dost ubrali, místo, aby jsme si zahráli fotbal a přidávali branky, tak jsme se spokojili s výsledkem, protože Zdislavice se na nic nezmohli. Z druhé půle jsem zklamán. Dost na těžkém terénu některým docházeli síly, v týdnu jsme moc, někteří vůbec netrénovali, tak se není čemu divit. Nic, povinné body jsou, to je dobře, doma by se mělo vyhrávat. V příštím týdnu jedeme k neporaženému Struhařovu, nemáme co ztratit, musíme zlepšit tréninkovou práci (tréninky viz. úvodní stránka, pozor v pátek v Miřeticích od 18:00 hodin, povedu já), do pěkného areálu do Struhařova se těšíme. Se Struhařovem jsme vždy hráli dobrý fotbal, soupeř hraje pohledný kombinační fotbal, to by nám mohlo vyhovovat, na podzim vzájemný zápas byl hodně kvalitní.

komentář Pravonín (Benešovský deník): V Pravoníně přivítali blízkého souseda ze Zdislavic a všichni fanoušci se těšili na tradiční ostré derby. Ani jedno mužstvo ještě nenastoupilo na jaře v optimálním složení a nepovedlo se to ani tentokrát. Hlavně Zdislavičtí nastoupili za starou gardou. „Všichni mladí se omluvili a nakonec hrálo šest hráčů, kteří normálně vloni hráli pouze za béčko. Průměrný věk základní sestavy tak byl 35,2, po vystřídání pak dokonce 36,4," poznamenal ke staré gardě Zdislavic útočník Petr Naňák.

Zápas se od začátku vyvíjel v ofenzivním duchu. Domácí si udržovali herní převahu a potvrdili jí hned na začátku gólem Vlasáka, který neměl po pěkné kombinaci, problém uklidit míč do odkryté branky. Další vyložené šance neproměňovali a obzvláště mrzelo Brzkovo zaváhání před úplně prázdnou bránou. Ve 21. minutěse prosadil Kopecký tvrdou přízemní střelou odraženou od tyče z hranice šestnáctky – 2:0. Hosté ovšem nic nevzdávali a snažili se převážně z brejkových situací o ohrožení domácí branky. Do dvou slibných šancí se dostal P. Naňák, ale naštěstí pro domácí se mu nepodařilo dobře zakončit.
Začátek druhého poločasu se hodně podobal prvnímu. Domácí si udržovali převahu a dostávali se tak častěji do zakončení. V 52. minutě zvýšil na 3:0 Kopecký. Po pěkné akci na jeden dotek zvýšil skóre na 4:0 Marek Sibal. Od této chvíle domácí přestali hrát a soupeři umožnili dostat se častěji před branku. Toho využil Kubálek a po povedeném centru hlavou upravil na konečných 4:1. Pak už se utkání pouze dohrávalo.
„Bohužel jsme dostali už ve 4. minutě gól z třímetrovýho ofsajdu, když Černý ještě nevěděl, že už se hraje," zlobil se Petr Naňák na asistenta rozhodčího Karla Černého a dodal k zápasu: „Pak jsme ve 21. minutě dostali druhý gól, ale v poli jsme byli vyrovnaným soupeřem. Problém byly balony za obranu, kdy jsme museli absolvovat dlouhé sprinty, tam jsme ztráceli."
Zdislavičtí ani v neděli, paradoxně znovu v Pravoníně, v souboji béček, nemohli dát tým do kupy a tak nastoupila polovička hráčů ze soboty. Přesto vyhráli 2:0. „Šest hráčů si dalo za víkend dvojzápas. Je jasné, že to v našem věku nevydržíme věčně, a tak nám nezbývá doufat, že se přístup a docházka převážně těch mladších zlepší," věří zdislavický útočník, jenž nastoupil v týmu i se svým bratrem Tomášem, a dodává ke kuriozitě, čtyřem hráčům v sestavě pod příjmením Jankovský: „Dva jsou bratři a další dva jsou jen náhoda."

komentáře k utkáním 16.kola OP (Benešovský deník) zde