muži: STRUHAŘOV "A" 5 : 0 PRAVONÍN "A"

17.04.2017 07:57

17.kolo - okresní přebor

neděle - 16.4.2017 - 15:00 hodin

rozhodčí: Kromka Miroslav - Drnec Pavel, Filip Václav

branky: 28´Veselý O., 46´Kaňka L., 63´Veselý O., 86´Folprecht R., 87´Dudík M.

zápis o utkání zde

komentář trenéra (MF): Stále známá písnička na jaře, mnoho zraněných, nemocných a neproměňování jasných šancí, přesto zasloužené vítězství Struhařova. Jsme naprosto jaloví vpředu, Vlasák musí hrát v záloze, tím chybí v útoku, útočníkům se nedá nahrát, pohyb špatný, M.Babický jenom dvacet minut, to je málo, obrana je již v druhém poločase přetížená, z toho pramenili poslední dvě branky. Mohu pochválit Sibala, Vlasáka, Lejčka, za poločas T.Babického, ale to je málo, musíme zamakat všichni, zvýšit nasazení a hlavně kolektivní pojetí hry. V první minutě gólovka, nedáme, pak ještě jedna, taky ne, držíme míč více na kopačkách, dobře kombinujeme, moc Struhařov nepouštíme před branku, najednou dostaneme lacinou branku z dálky a my se sesypeme, do konce poločasu jsme horší, opařeni, flustrováni, soupeř ještě několikrát standartkami ohrozil naší branku. Chceme zápas zdramatizovat, ale dostáváme hned na začátku druhé půle, podle mne sporný gól, myslím si jasný faul na brankáře, ale měl jsem to daleko, kluci říkali jasný faul, rozhodčí to vidět nemohl z takové dálky, celý zápas rozhodoval z "kruhu", a to nás dorazilo. Třetí gól taky laciný, nedůraz před brankou, míč zapadl za tyč. Od té doby Struhařov jasně lepší, my hru otevřeli a domácí zle zatápěli naší obraně. Přeji Struhařovu postup opět po roce, zaslouženě si ho vybojují, těžko ho někdo porazí, ale dalo se s nimi hrát, ale... . Snad, co mám informace, v příštím domácím utkání budu mít více hráčů a budu moci udělat změny v sestavě, takhle každý ví, že bude hrát. 

komentář Struhařov (Benešovský deník): Domácí měli tradičně pomalejší rozjezd a úvodní čtvrthodinu přenechali hostům. Ihned po rozehrání musel domácí brankář Pessr zasahovat, když vyrazil střelu hostujícího útočníka. V 9. minutě střílel nepřesně z dálky domácí Folprecht. O dvě minuty později pálili hosté těsně vedle z přímého kopu. Ve 20. minutě Koblasa přihrával Kaňkovi, ten však hostující branku minul. V 27. minutě se po brejku ocitl v dobré pozici domácí Zmek, ale díky důraznému obranému zákroku hostí ani nevystřelil. Vzápětí se prosadil struhařovský kapitán O. Veselý umístěnou střelou z hranice šestnáctky. V závěru poločasu zahrávali domácí dva rohové kopy, ale nejprve krásnou střelu J. Sysla Doškář vyrazil, následně stejný hráč hlavou minul.

Zajímavý moment utkání nastal hned po přestávce, ve 46. minutě centroval Zmek, O. Veselý svedl důrazný souboj v rámci pravidel s Doškářem a dorážející Kaňka zvýšil na 2:0. Hostující brankář byl po souboji ošetřen, ale utkání dochytal. I po obdržené druhé brance se hosté sympaticky snažili o kombinační fotbal a hra obou týmů se musela divákům líbit. V 63. minutě po centru Folprechta zvýšil šťastnou dorážkou O. Veselý na 3:0. V 73. minutě hosté zahrávali přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, ale těsně vedle. O pár minut později domácí Kaňka z levé strany střílel těsně vedle branky. Závěr utkání již patřil domácím, v 86. minutě domácí O. Veselý vybojoval míč, přihrál Kaňkovi a ten našel Folprechta – 4:0. Vzápětí se vydal do samostatné akce přes půlku hřiště domácí stoper Dudík, výlet otevřenou pravonínskou obranou zakončil chytrou umístěnou střelou a stanovil konečnou podobu výsledku – 5:0.

komentáře 17.kola OP (Benešovský deník) zde