POPOVICE A - PRAVONÍN A

31.10.2011 18:27

mistrovské utkání 10.kolo

29.10.2011 14:30 hodin

rozhodčí - Novák, Rezek, Kratochvíl

výsledek - 0 : 2

poločas - 0 : 1

branky - Babický M., Krastev Y,

žluté karty - Ondrák Z.

červená karta - Krastev Y.

sestava - Doškář – Janáček – Ondrák, Babický T., Hoch – Hrubeš (90´Sedláček), Lejček, Vlasák, Moravec (88´Krastev V.) – Babický M. (75´Studnička), Krastev Y.

komentář trenéra - Předčili jsme domácí v nasazení, bojovnosti a snaze hrát fotbal, za což jsme byli po zásluze odměněni všemi body. Hned od začátku jsme měli dostatek místa a času pro kombinaci a mohli jsme využívat záložníky pro rozehrávku míče. V 17´šel Babický M. sám až do vápna, kličkou na levou nohu se vyhnul brankáři, míč do branky nedošel, Ondrák jej ale na pravé straně vybojoval, přihrál na Hrubeše, který ho ukázkově vrátil do malého vápna Babickému M. a ten sám před brankářem nezaváhal 0:1. V 31´se dostával Babický M. sám přes stopera, v souboji byl faulován a ač šel sám na brankáře, rozhodčí stopera domácích nevyloučil. Trestný kop Babický T. v branku neproměnil. Domácí byli zaskočeni naší aktivitou a chybovali, v 33´ brankář domácích zahrál míč ve vápně po přihrávce dvakrát rukou, následný trestný kop ve vápně jsme ale nezužitkovali. Ve druhém poločase hned v 46´ střílel z vápna Moravec a jen těsně minul branku. V 52´ našel Vlasák přesnou přihrávkou Krasteva Y., který šel sám na brankáře a placírkou míč uklidil k tyči, 0:2. Domácí otevřeli hru a převzali aktivitu, kopali jeden roh za druhým, ale jak obrana tak dobře vybíhající Doškář tyto situace zvládali. V 75´ jsme opět využili rychlonohého Krastva Y., který dostal míč do běhu za stopery, jeho úprk na branku zastavil k údivu nás všech ale i domácí lavičky pomezní rozhodčí pro pomyslný ofsajd. Naši hráči situaci u hlavního reklamovali, za což si vysloužili jednu žlutou kartu. Tento pomezní dokonal dílo tím, že přivolal hlavního a ten následně Krasteva Y. vyloučil pro údajnou urážku tohoto pomezního rozhodčího, za což byl pan pomezní v nastalém tichu počastován od za ním stojícími diváky domácích, dobře jsi mu to vytmavil dědku. Přeskupili jsme hráče vystřídali útočníka a snažili se neobdržet kontaktní branku. Pochvalu zaslouží všichni za to, že dokázali udržet potřebný prostor, obsadit včas hráče a navíc i dobře rozehrát směrem dopředu, na což navázal v 76´ Hrubeš sólem z půlky hřiště, na silnější střelu mu síla nezbyla. V samotném závěru domácí hráč neunesl vývoj utkání a při centru do našeho vápna vletěl úmyslně loktem do Babického T., za což byl po intervenci druhého pomezního rozhodčího zcela správně vyloučen. V nastaveném čase nastřelil z trestného kopu Babický T. tyč, dobíhající Krastev V. na míč nedosáhl. Utkání jsem zcela zaslouženě vyhráli, osobně si moc přeji, aby si kluci uvědomili, že pokud budou takto makat, pokud se koncentrují a dají fotbalu víc než doposud, mohou vítězit.

z benešovského deníku - Poslední celek začal zápas překvapivě aktivněji, vytvořili převahu, kterou korunoval v 18. minutě M. Babický, který si v pokutovém území zpracoval míč a střelou k tyči otevřel skóre. Domácí to nechalo klidnými, pokračovali v naivní nakopávané hře bez pohybu, a tak si hosté bezpečně vedení hlídali. Po změně stran sice Popovičtí zvýšili pohyb, ale na pozorně bránící hosty to nestačilo. Ani množství standardních situací a následných závarů vyrovnání nepřineslo. A tak uhodilo na druhé straně. Vlasák našel Y. Krasteva, který překonal vybíhajícího brankáře P. Heřmánka. Popovický zmar podtrhl vyloučený Kopecký.

z popovického webu - Naše mužstvo se mohlo v případě výhry nad posledním Pravonínem posunout na první příčku tabulky. Slabá návštěvnost jakoby předznamenala špatný výkon našich hráčů. Již od začátku měli více ze hry hosté. Měli na všechno více času, byli důraznější a hromada prostoru ve střední záloze napomáhala hostům k častým útokům po křídlech. Při první veliké příležitosti dostal míč do běhu M. Babický, obešel vyběhnutého brankáře a z nulového úhlu možná střílel možná nahrával. Míč proputoval celým vápnem až k rohovému praporku, kde ho v klidu sebral pravonínský útočník, nahrál před bránu zpět M. Babickému a ten se tváří v tvář Pavlu Heřmánkovi nemýlil - 0:1. Další průnik M. Babického musel nedovoleným zákrokem přerušit Radim Hocek. Kopal se pokutový kop z hranice velkého vápna. Před našeho brankáře se postavila desetičlenná zeď, takže si umíte představit, že v té době stačilo T. Babickému trefit jen bránu. Svou příležitost však zahodil a přestřelil. Poločas 0:1, stejný průběh jako v Neveklově. Hráči se v kabině vyhecovali, že se s výsledkem poperou a zápas otočí ve svůj prospěch. Soupeř nám však ukázal, že se o body popere a nenechal nám nic zadarmo. V 52. minutě Jan Kašpar ztratil zbytečně míč, pravonínský Vlasák překopl vybíhající obranu, jeho přesný centr našel Krasteva a ten si poradil s přehledem zkušeného útočníka - 0:2. Naše mužstvo ještě více otevřelo hru a tlačilo se dopředu. Množství rohů a centrů ze stran však nikdo neusměrnil za záda pravonínského brankáře, a tak mohl přijít trest, když se po rychlém brejku řítil sám na Pavla Heřmánka opět Krastev. Jeho průnik byl zastaven až pomezním rozhodčím. Zastavený hráč však neudržel emoce, za které uviděl červenou kartu. Oslabený Pravonín se zatáhl před svou bránu a odolával slabému tlaku našich hráčů. Špatný výkon vyšperkoval Josef Kopecký, který byl vyloučen za hrubost. Pravoním si zaslouženě odvezl všechny body. Je potřeba, aby naši hráči hodili tento zápas za hlavu a do Teplýšovic odjížděli s čistou hlavou.