Pravonín "A" 1 : 1 Mezno "A"

19.09.2022 18:54

muži: Pravonín "A" 1 : 1 Mezno "A" - sobota - 17.09.2022 - 16:30 hodin - mistrovské utkání - rozhodčí: Rezek M. - Berenda K. - branka: Jenšík J. - zápis o utkání zde

report z utkání - Do Pravonína zavítal po dlouhé době tradiční účastník OP TJ So Mezno s týmem mladých a velmi šikovných hráčů z nichž někteří mohou stále ještě startovat za dorost.

Mezno je pro nás dlouhodobě nepříjemný soupeř a máme s ním pasivní bilanci. V posledních našich zápasech OP před sestupem jsme na podzim doma remizovali 2:2 a na jaře jsme pak dostali v boji o záchranu v Mezně výrazný výprask, na který raději ani nevzpomínat.

Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Chybělo nasazení a bojovnost z minulého kola a sráželo nás velké množství zkažených přihrávek a nevynucených ztrát míčů uprostřed hřiště. To byla voda na mlýn hostujících hráčů, ti se výborně pohybovali, dostupovali nás a každou naši ztrátu využili k rychlému protiútoku. Povrch hřiště byl na to, že se na něj snášely proudy vody ve velmi dobrém stavu, ale samozřejmě kluzký povrch ztěžoval především nám tvoření hry.

V 6.min naše opakovaná chyba, špatná rozehrávka ve středu hřiště a zárodek rychlého útoku hostů musel hasit Vlasák faulem, po kterém se zahrával PVK. Hostující hráč poslal míč do našeho vápna, kde ho Honza Kodeda jemně lízl hlavou, ale bohužel do protipohybu gólmana a hosté byli po našem vlastňáku na koni.

Zvýšili jsme snahu a vytvořili si několik střeleckých příležitostí. Vašek Brzek se uvolnil na hranici pokutového území a přízemní střelou přinutil 19 letého brankáře Törkela k vyražení míče na roh.

Po jeho zahrání se dostal do gólovky na zadní tyči Pepa Jenšík, ale těsně minul.

O střely z větší vzdálenosti se často pokoušel Tomáš Rut, ale pokud je nestačili zblokovat hostující hráči, těsně míjeli brankové tyče. Ve 43. min. hosté zahrávali opakovaně rohové kopy, které jsme nedůrazně bránili a po druhém z nich zvonilo břevno domácí branky po hlavičce útočícího hráče.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a zpřesnili jsme hru. Výsledkem bylo častější a přesnější zakončení našich hráčů. Gólman hostů byl však vždy na místě. V 52. min se konečně zadařilo.

Po rychlé rozehrávce se k míči dostal Jirka Blažek, z levé strany našel přesnou přihrávkou Pepu Jenšíka a ten zkušeně podél brankáře srovnal skóre na 1:1.

Udržovali jsme si sice mírnou převahu, ale hosté byli stále nebezpeční a využili každou naši chybičku k zakládání nebezpečných protiútoků. Jejich pokusům o zakončení stál v cestě spolehlivě chytající Dan Doškář. V 67. minutě při nás stála štěstěna, když se po naší zbytečné ztrátě míče dostali hosté v našem vápně do přečíslení, ale dávali si přednost v zakončení a dali nám tak čas dostat míč do bezpečí. Hned po té se do dobré šance dostal Libor Vlasák po přesném vysunutí Markem Štěpánkem, ale vysoko přestřelil bránu. V 75.min se po pěkné narážečce s Víťou Zavadilem dostal do výborné střelecké pozice Vašek Brzek, ale také od něj letěl míč do oblak. V samém závěru se po našem zahrání rohového kopu a lehké teči hlavou Milanem Jindrákem, kdy míč protáhl na zadní tyč, ocitl v jasné šanci Michal Sibal. Míč placírkou netrefil jak jistě chtěl a tak zůstalo skóre beze změny až do konce zajímavého a celkově vyrovnaného utkání.