Pravonín "A" 1 : 4 Olbramovice "A"

17.10.2022 20:21

muži: Pravonín "A" 1 : 4 Olbramovice "A" - sobota - 15.10.2022 - 15:30 hodin - mistrovské utkání - rozhodčí: Konvička P. - Chmelař D., Matoušek P. - branka: Jantač J. - zápis o utkání zde

report z ukání:

V sobotu nás čekal po Neveklovu další z favoritů soutěže a to dosud vedoucí tým soutěže Olbramovice, které navíc přijížděly bez porážky v dosavadních zápasech OP.

Do utkání jsme šli s odhodláním, ale na začátku opět chyběla dostatečná koncentrace na řešení herních situací v obranné fázi. Stejně jako v minulém kole v Neveklově.

Hned ve 4. minutě zbytečná a hlavně nepřesná malá domů z poloviny hřiště přinutila našeho brankáře zahrát míč do zázemí na roh. Bránění standardek je naše slabina což se potvrdilo, když z první takové nabídnuté šance Košař nekompromisně hlavou dostal hosty do velmi laciného vedení.

Chvilku jsme se vzpamatovávali , ale postupně jsme hosty zatlačili na jejich polovinu a vytvořili si několik slibných střeleckých příležitostí, kterým ovšem chyběla přesnost. Hosté hrozili z brejkových situací, ale ty se nám zatím dařilo úspěšně vyřešit.

Z našeho tlaku vzešla velká příležitost skórovat a dosáhnout obratu v utkání. Hostující obránce zahrál ve vápně rukou a ve 31. min jsme měli možnost zahrávat pokutový kop. Libor Vlasák ovšem míč posílá vysoko nad bránu. Chvíli po rozehrání od branky hostů se dostal za naší obranu útočník hostů, kterého v šestnáctce fauloval Honza Kodeda a penalta se kopala na nás. Košař ji bezpečně proměnil a tak místo 1:1 to bylo rázem 0:2 a s námi hodně nedobře. Byli jsme KO a do konce poločasu jsme se na nic nezmohli.

Do druhé části jsme vstoupili aktivně a s velkou snahou s výsledkem něco udělat. Byli jsme víc na míči a povedlo se nám několik slibných gólových zakončení. Střela Pepíka Jenšíka skončila těsně v boční síti branky, střelecké pokusy Tomáše Ruta ze střední vzdálenosti byly hostující obranou zblokovány nebo míjeli branku. Známé, nepsané pravidlo „nedáš, dostaneš“ nás v tomto zápase opět dohnalo.

V 56. min se hosté dostali po delší době k protiútoku. Z pravé strany přesprintoval naší nedůslednou obranu Mejdrech, a téměř z nulového úhlu trefil mezeru mezi tyčí a brankářem. Opět jsme byli na kolenou a vůbec nic se nám nedařilo. V 68. minutě jsme hodně špatnou rozehrávkou z obrany připravili gólovou šanci pro krátce před tím, střídajícího Kramného, který ji přízemní střelou k tyči využil na zvýšení náskoku o hrozivé čtyři branky. Hosté byli v pohodě a nikam se už příliš nehnali.

V samotném závěru jsme se ještě vzepjali k náporu, ke kterému pomohli naši střídající hráči.

Jirka Jantač se v 78 min z hranice vápna pořádně opřel do střely a konečně se nám podařilo díky jemu po dlouhé době skórovat. Za zmínku stojí povedená střela bez přípravy od Michala Sibala, kterou brankář hostí reflexivně vyrazil na roh. Ze závěrečného tlaku jsme vytěžili ještě jednou penaltu, přísně nařízenou po souboji hráčů v malém vápně. Milan Jindrák ji ovšem zahrál tak, že nechal vyniknout brankáře Dvořáka a my jsme si pověstný pohár hořkosti vypili do samého dna.

Poslední dvě utkání jsme odehráli s těžkými soupeři se zkušenostmi z krajské B třídy. Skóre 1:8 je tragické o to více, že jsme jim byli v poli vyrovnaným soupeřem. Sráželi nás nevynucené chyby, kterými jsme kvalitním soupeřům nabíjeli opakovaně do gólovek. Naopak přestalo se nám úplně dařit střelecky.

Všichni víme co udělat , abychom to zlomili a každý z nás to už určitě někdy zažil. Musíme se semknout jako tým, nehledat chyby jeden na druhém, ale zabrat všichni, povzbudit se a ubojovat to s maximálním nasazením v každé herní situaci, která na hřišti nastane. Čekají nás ještě čtyři kola do konce podzimní části soutěže. Pojďme se na ně důkladně připravit a udělat maximum pro úspěšný závěr sezóny.