Pravonín "A" 2 : 1 Maršovice "A"

14.11.2022 19:26

muži: Pravonín "A" 2 : 1 Maršovice "A" - sobota - 12.11.2022 - 14:00 hodin - mistrovské utkání - rozhodčí: Procházka O. - Chmelař D., Brzková A. - branky: Sibal Mich., Blažek J. - zápis o utkání zde - odkaz na záznam z utkání: Veo | Pravonin - Maršovice

report z utkání:

V posledním podzimním kole OP nás čekal velmi těžký soupeř. Do Pravonína dorazilo mužstvo Maršovic s velmi kvalitním a zkušeným kádrem. My jsme nechtěli zklamat v závěru sezóny početnou návštěvu našich příznivců a moc jsme si přáli navázat na poslední dobré výsledky i hru v minulých kolech.

Utkání bylo od počátku vedeno ve svižném tempu a s plným nasazením obou soupeřů, kteří si vzájemně nic nedarovali. Hosté prokazovali svoje fotbalové kvality a zejména po křídlech neustále prověřovali domácí obranu. Ta tentokrát hrála soustředěně a zodpovědně od samého začátku a dařilo se jí nebezpečné akce hostů úspěšně odvracet. Jejich časté zakončení jsme stačili většinou zblokovat nebo je vyřešil Lukáš Veselý. My jsme se dostávali v této části hry do příležitostí ojediněle a spíše ze standardních situací. Velmi slibně vypadalo ve 25. min. zakončení hlavou Milana Jindráka po dobře zahraném rohu, které směřovalo těsně vedle tyče. Kolem 20. min nám ovšem začaly velké komplikace. Po indispozici musel nejprve odstoupit Vašek Brzek, který nastoupil k utkání s nachlazením. Nahradil ho Jirka Blažek a hned svojí aktivitou oživil naší ofenzívu. Krátce potom se ve 30. min před brankou Maršovic po rohovém kopu nešťastně srazili Pepa Jenšík s Milanem Jindrákem a druhý jmenovaný musel nejen ze hřiště, ale s tržnou ranou na nose i na ošetření do nemocnice. Do hry šel Michal Sibal a hned se mu povedlo několik dobrých obranných zákroků i přesných rozehrávek.

Trenér musel rychle přeskupit několik postů v sestavě a chvilku trvalo než si vše znovu sedlo.

Ve 35. min jsme zahrávali z pravé strany rohový kop, na penaltu si naběhl Michal Sibal, bez přípravy propálil polovysokou střelou míč mezi bránícími hráči a rozvlnil síť u pravé tyče. To dobře hrající hosty přibrzdilo a my jsme si vytvořili do poločasu několik střeleckých příležitostí ze kterých se však nic neurodilo.

Druhý poločas obě mužstva nadále držela tempo i velmi slušnou úroveň samotné hry. Opět bylo k vidění na obou stranách časté zakončení po vypracovaných a slibně vypadajících šancích. Diváci se určitě nenudili a v maximálním napětí žily i obě lavičky. V 54. min se po chytré a rychlé kombinaci dostal míč k Jirkovi Blažkovi na levý roh velkého vápna a ten bez váhání přesnou střelou napříč brankou pověsil nechytatelně míč do jejího horního pravého rohu. Odborně řečeno „do šibenice“. Navázali jsme několika dalšími povedenými akcemi, které mohli skončit gólem, zejména hlavička Pepíka Jenšíka, který si naběhl na odražený míč těsně před brankou, ale jeho střela skončila mimo tyče. Hosté nic nevzdávali, naopak s blížícím se koncem zápasu stupňovali svoje úsilí o změnu skóre. V 76.min si naběhl na přesný rohový kop stoper hostů Bartoš a dostal hosty na dohled vyrovnání. Domácí bránili obětavě a s nasazením všech sil. Jejich pokusům o brejky do otevřenější hostující obrany už chyběla patřičná rychlost a přesnost. Hosté šli nekompromisně za vyrovnáním. Největší příležitost jim zmařil v nastavení Jirka Blažek, který obětavě zaskočil za už překonaného Lukáše Veselého. Zastavil hrudí na brankové čáře nekompromisní střelu hostů směřující do sítě a spoluhráči mu pak museli rychle pomoci k znovu nabrání „vyraženého“ dechu. V utkání jsme na konec s patřičnou dávkou fotbalového štěstí dosáhli na vítězství, ale mimořádně obětavým výkonem podloženým i fotbalovou kvalitou jsme mu šli rázně naproti. Překonali jsme i mimořádné překážky v podobě vynucených střídání už v počátku utkání. Mužstvo je zvládlo na jedničku a navíc oba v prvním poločase střídající hráči korunovali svoje výborné výkony rozhodujícími góly. Utkání bylo na žádost hostů snímáno kamerou zapůjčovanou z OFS a my doufáme, že budeme moci záznam rozhodně zajímavého utkání také někdy shlédnout.

Na závěr bych chtěl k poslednímu komentáři letošního fotbalového podzimu připojit poděkování všem hráčům za celkově velmi dobrý přístup k utkáním, také za výborné zvládnutí podzimní části soutěže a úspěšnému překonáváním všech sportovních překážek, se kterými jsme se museli postupně vyrovnávat. Velmi příjemnou odměnou je určitě velký divácký zájem i trvalá podpora našich fanoušků. Poděkování patří trenérovi Miloši Filipovi, který obětoval přípravě mužstva i vytvoření kvalitních podmínek zázemí hodně času a hlavně nervů. Za vedení klubu přeji všem příjemný průběh závěru roku a těšme se společně na jarní sezónu.