Pravonín "A" 4 : 0 Dolní Kralovice "A"

08.09.2022 20:03

muži: Pravonín "A" 4 : 0 Dolní Kralovice "A" - sobota - 27.08.2022 - 17:00 hodin - mistrovské utkání - rozhodčí: Sklenička - Písařík - branky: Jenšík J. 2x (1x pen.), Brzek V., Rut T. - zápis o utkání zde

report z utkání:

Sestava Pravonína:

Veselý Lukáš, Brzek Václav, Jindrák Milan, Zavadil Vít, Jenšík Josef, Vlasák Libor (K), Rut Tomáš,

Blažek Jiří, Štěpánek Marek, Rut Filip, Červeňák Daniel

Střidali: Jantač Jiří, Lejčko Jaroslav, Síbal Michal, Síbal Marek, Klaška Jiří

 

První domácí zápas nové sezóny jsme chtěli před natěšenými fanoušky zvládnout samozřejmě co nejlépe. O to více, že doznívalo zklamání z neúspěšného zápasu v Nespekách. Hostili jsme tradičního soupeře z Kralovic, který se v minulém ročníku OP nacházel v druhé polovině tabulky a v prvním utkání prohrál doma s Kondrací 0:4. To možná svádělo, některé hráče k menšímu podcenění soupeře, ale to se v náročnějším OP často nevyplácí. Každý zápas je důležitý a musí se odehrát naplno bez ohledu na často nepřesné zprávy o výkonnosti soupeře. Kralovičtí dorazili bez své opory záložníka Hanouska a chybělo jim ještě několik dalších zkušených hráčů.

Přivezli si , ale sebou bojovnost a odhodlání , které od počátku na hřišti předváděli.

Naši začali dobře a trvale se tlačili před soupeřovu branku. Držení míče bylo jednoznačně na naší straně, ale kombinace nebyla dost svižná a přihrávek dozadu bylo také až příliš.

Převahu jsme potvrdili gólem po pěkné utažené střele Tomáše Ruta z hranice šestnáctky už v 7 min.

Hned po dvou minutách hry byl v souboji v pokutovém území sražen Pepa Jenšík a z pokutového kopu navýšil na 2:0. Při zákroku se zranil hostující brankář a i přes snahu pokračovat ve hře musel být po několika přerušení hry a jeho ošetřování vystřídán. Rychlé vedení a navíc odchod soupeřova brankáře, který byl nahrazen hráčem z pole, to nás trochu ukolébalo. Naši pokračovali profesorsky a jakoby s vědomím, že je nemůže soupeř už ničím překvapit.

Ve druhém poločase jsme dále kontrolovali hru a soupeře do ničeho příliš nepouštěli. V 57. min se prosadil Vašek Brzek a po samostatné akci posunul skóre na 3:0. Dál už jsme utkání dohrávali dost bezstarostně a párkrát soupeři otevřeli i naši obranu. Kralovičtí bojovali a chtěli změnit nepříznivý brankový stav až do konce utkání. Zejména v 80. min měl vyloženou možnost po opakovaném střeleckém zakončení Maršoun, ale brankář Veselý bravurními zákroky zabránil jisté brance a uchránil tak nulu na našem kontě.

V samém závěru se ještě prosadil gólem na 4:0 Pepa Jenšík, když zkušeně uklidil míč do branky z prvního doteku po přesném centru z levé strany.

Zápas jsme vyhráli zaslouženě po solidním výkonu, ale pravdou je, že nás soupeř celkově ničím nezaskočil.