PRAVONÍN A - DIVIŠOV A

01.11.2010 06:51

mistrovské utkání

31.10.2010 14:00 hodin

rozhodčí - p. Rezek, p. Míka

výsledek - 3 : 3

poločas - 2 : 1

branky - Žůrek P., Babický M., Vlasák L.

žluté karty - Babický T., Moravec L.

sestava - Veselý- Ondrák Z.,Babický T., Vlasák L., Sedláček F.- Moravec L.(85´Kodeda), Lejček J., Babický M. (89´Kuklík J.), Žůrek P.- Klejna L., Krastev Y.

připraven - Kotora P.

komentář trenéra - Do utkání jsme vstoupili šancí Klejny hned v 1´, kdy sám proti brankáři hostí branku nedal. V 15´jsme se prosadili, když Moravec zahrál roh na zadní tyč a Žurek hlavičkoval přes bránícího hráče 1:0. Ve 22´ na hranici našeho vápna křižoval na pozici předstopera hrající Vlasák útočníka hostí tak nešťastně, že mu míč vlastně zpracoval a Veselý v brance neměl šanci 1:1. V 26´ Vlasák chybu odčinil, když přesným centrem do vápna hostí našel Babického M., který hlavičkou přehodil brankáře hostí 2:1. Lepší vstup do druhého poločasu jsme si přát nemohli. Ve 48´ kopal Babický T. přímý volný kop a posadil míč přesně na hlavu Vlasáka 3:1. Hosté se začali více tlačit dopředu, hru přitvrdili, nastřelili i břevno. Naopak za nás se do gólové šance dostal Krastev, ale brankář hostí výtečně zasáhl. Je pro nás velká škoda, že rozhodčí od začátku utkání a hlavně pak v této fázi hry netrestal kartami zákroky na naše hráče, hlavně pak zákroky na Michala Babického, Moravce a Krasteva volali po potrestání. I tak jsme kopali několik trestných kopů, které ale v brance neskončili. Zákonitě přišel trest, v 70´ nechali obránci propadnout nakopnutý míč na vápno a pro útočícího hráče nebyl problém snížit na 3:2. V samotném závěru utkání jsme o vítězství přišli, když jsme nedokázali v 90´odkopnout na vápně poskakující míč, který hostující hráč k našemu velkému zklamání trefil přesně 3:3. Jako by symbolicky tak vystavil účet za hru, do které jsme oproti minulému utkání dali mnohem více a i tak to nestačilo. I když jsme v utkání vstřelili tři branky, všechny hlavou,  přesto jsme nezvítězili. Hosté skórovali po našich chybách.

z benešovského deníku - Domácí se snažili odčinit špatné podzimní výkony a utkání dobře rozehráli. Trvale se tlačili před soupeřovu bránu a vytvořili si několik dobrých gólových příležitostí. Hrozili především ze standardních situací a po rohovém kopu se trefil hlavou Žůrek. Radost domácích netrvala dlouho a po hrubé chybě stopera domácích přišel gólový trest z kopačky Pekárka. Domácí dál dobývali divišovskou bránu a podařilo se jim po hlavičce M. Babického opět získat vedení. Druhý poločas nabídl několik šancí na obou stranách. Jednu z nich, opět po trestném kopu, využil Vlasák a hlavou zvýšil na 3:1. Hosté nic nevzdali a po fatálních chybách domácí obrany dokázali v úplném závěru vyrovnat na konečných 3:3.

z divišovského webu - V utkání mužstev z opačných konců tabulky byl jasným favoritem Divišov. Na hřišti to však nebylo poznat. Domácí hráči převyšovali hosty rychlostí i nasazením. Po zásluze se také po rohu ujali vedení. Vzápětí však po rychlém brejku zařídil vyrovnání Zdeněk Pekárek. Po chvíli ale vrátil domácím vedení bývalý hráč Divišova Michal Babický, když hlavou překonal gólmana Jana Hanuše. Za tohoto stavu skončil první poločas. I do druhé půle vstoupili lépe domácí, když po trestném kopu Tomáše Babického zvýšili na dvoubrankový rozdíl. Teprve pak se divišovští hráči probrali z letargie a získali převahu, jejímž výsledkem byla druhá branka Zdeňka Pekárka. Poté se hra Pravonína zcela zhroutila a vyrovnání bylo jen otázkou času. Snaha nejlepšího střelce okresu Zdeňka Pekárka o zkompletování hattricku však skončila na břevně, a tak se o vyrovnání postaral až v nastaveném čase kapitán Petr Bumbálek.

 

  

Fotogalerie: PRAVONÍN A - DIVIŠOV A