PRAVONÍN A - JÍROVICE

09.04.2012 16:18

mistrovské utkání 16.kolo

8.4.2012 16:30 hodin

rozhodčí: Špička - Irion, Filip

výsledek - 4 : 2

poločas - 2 : 1

branky - Hoch M., Babický T., Březina E., Moravec L.

žluté karty - Hoch M., Janáček M., Lejček J.

sestava - Veselý – Janáček – Cibulka, Babický T., Kodeda – Hrubeš, Lejček, Hoch, Stránský (87´Kopecký K.)  – Babický M. (53´Březina E.), Moravec (88´ Studnička P.)

komentář trenéra - V utkání bohatém na branky rozhodovali hlavně standardní situace a také to, že jsme měli větší vůli a touhu po vítězství. Nezačali jsme ale dobře, ve 20´ po trestném kopu hostí Veselý míč vyrazil na vápno a nikým nekrytý hráč hostí trefil přesně, 0:1. Hned o pět minut později kopal Moravec roh, míč propadl na zadní tyč k volnému Hochovi, který prostřelil skrumáž hráčů, 1:1. Ve 30´byl na velkém vápně hostí sražen Moravec, míč si postavil Babický T. a trefil tyč branky zevnitř tak přesně, že se míč odrazil sice ven, ale do zad bránícího hráče a od něj do branky, 2:1. Do druhého hosté ještě více přitvrdili a vůbec by se nemohli divit, pokud by jim rozhodčí dva nebo tři hráče za opakované fauly ze zadu a loktem vyloučil. Nebezpeční byli hosté hlavně po své pravé straně, což předvedli v 55´, když po centru z této strany zakončili přesně hlavičkou na zadní tyči, 2:2. Do vedení jsme šli v 58´, když další trestný kop Babického T. orazítkoval břevno, následný hlavičkový souboj vyhrál Hoch a míč do sítě tak mohl dorazit střídající Březina E., 3:2. Následovala dvacetiminutovka, ve které se mužstva do vyložené šance nedostala, za zmínku stojí určitě efektní zakončení Moravce, který se dostal na vápně hostí k odraženému míči a nůžkami přes hlavu trefil bránu, ale brankář byl připraven. Vítězství jsme si nakonec pojistili v 86´, když ve středu hřiště Lejček a následně Hoch vybojovali míč, vysunuli Moravce, který běžel od půlky sám na branku hostí a přesnou střelou k tyči stanovil výsledek na 4:2. Komentář bych zakončil konstatováním, že se v Pravoníně opět začal hrát fotbal, že je na klucích vidět odhodlání uspět, že jsou důslední a že táhnou za jeden provaz. Jen tak dál.

z benešovského deníku - Hosté vstoupili do utkání sebevědomě, dobře zahrávali standardní situace a po jedné otevřel skóre D. Stibůrek. To domácí probudilo. Po vydařené kombinaci a zakončení Hocha vyrovnali a po tečovaném přímém kopu T. Babického výsledek otočili.
Druhá část byla vyrovnaná a zajímavá. Nejprve hosté vyrovnali opět po rohu a hlavičce Beneše. Domácí odpověděli vzápětí, brankou střídajícího Březiny. V závěru se Jírovičtí snažili o vyrovnání, ale Moravec po brejku potvrdil domácí bodový zisk.