PRAVONÍN A - MIŘETICE A

23.04.2012 21:58

mistrovské utkání 18.kolo

22.4.2012 17:00 hodin

rozhodčí: Rezek - Žarnecki , Cacák

výsledek - 1 : 1

poločas - 0 : 1

branka - Hoch M.

žlutá karta - Hoch M.

sestava - Doškář – Janáček – Cibulka, Babický T., Kodeda – Hrubeš, Lejček, Hoch (88´ Studnička P.), Moravec  – Babický M., Ondrák Z. (60´ Březina E.)

připraven - Veselý

komentář trenéra - V prvním poločase jsme snad ani jednou nevystřelili na branku, což vypovídá o tom, jak jsme k utkání přistoupili. Rychle jsme se zbavovali míčů, nedali si víc jak tři přihrávky za sebou. Soupeř kombinoval a svoji největší šanci v závěru poločasu proměnil, když trestný kop vyrazil Doškář před sebe a na trestuhodně nepokrytou dorážku nestačil, 0:1. Druhý poločas byl z naší strany úplně něco jiného, hráli jsme dopředu ve více hráčích, udrželi jsme míč na svých kopačkách. Přispělo k tomu přesunutí Hrubeše do středu zálohy a to, že se posouval Babický T. z předstopera do zálohy, vzadu jsme pak hráli na tři obránce. Do šance se tak po centru Babického M. dostal Hrubeš, sám ve vápně před vybíhajícím brankářem nedokázal důrazně zakončit. Velkou příležitost na vstřelení branky měl po trestném kopu Babického T. z hranice šestnácky Hoch, který byl v dorážce faulován vybíhajícím brankářem, což prý hlavní neviděl, ale pomezní ano, k naší škodě se neměl i přes můj infarktový stav J k tomu, aby mu to sdělil, prý je to na hlavním. Branku jsme nakonec dali, Moravec se s míčem ve vápně hostí otočil a centrem našel nabíhajícího Hocha, který z voleje střelou z hranice šestnácky nedal brankáři šanci, 1:1. V nastavení měli obě mužstva po jedné šanci, Babický T. po přesném centru Janáčka hlavou minul v malém vápně míč, a protože na druhá straně Janáček skluzem vyřešil střelu hostí, utkání skončilo remízou.

z miřetického webu -

První jarní bod venku

V 18. kole okresního přeboru jsme zavítali na pro nás velmi známé hřiště. S Pravonínem již 3 roky trénujeme a všichni se dobře známe. Na podzim jsme s nimi doma remízovali 2:2. K jarnímu zápasu chyběl pouze zraněný Petr Čáp, který se stal „předsedou fanklubu“ aby mohl pomoci týmu i mimo hřiště. Chtěli jsme získat první jarní body venku, tudíž jsme hráli na vítězství.

Zápas jsme začali lépe my. Dobře jsme kombinovali, ale téměř bez efektu. Za zmínku stojí dva centru z 20 minuty do vápna Pravonína, ale ty nikdo neumístil do brány. Domácí si za celý první poločas nevytvořili žádnou vážnou šanci. Pouze lehce nepřesnou střelu vyslal Tomáš Babický z 30 metrů. Kolem 25minuty se nepříjemně srazili naši hráči, brankář Michal Hanuš a Zdeněk Lhoták. Střet nevypadal vůbec hezky. Zdenda si odnesl podlitiny na tváři a gólman zase podezření na zlomený nos. Oba, ale celý zápas i přes zranění dohráli. Ústřední moment první půle přišel kolem 40 minuty. Karel Čáp vystřelil standardní situaci z hranice vápna. Gólman Doškář míč vyrazil před sebe, kde byl náš nejlepší střelec jara Petr Seidl a ten z dorážky nezaváhal. Poločas skončil 0:1.

Druhý poločas začal podobně jako první a my byli aktivnější, ale opět bez velkých šancí. Pouze zajímavou střelu vyslal Pepa Kopecký z 25 metrů. Od 60 minuty jsme přestali hrát přesně a domácím tak zlehčili práci v útoku. Ty začali kousat a vytvářeli si menší šance, které zprvu nevyužili. V 75 minutě se, ale dočkali. Moravec přihrál balón efektně na hranici šestnáctky a Michal Hoch poslal z první prudký míč pod naším gólmanem do branky. Domácí se snažili ještě zápas zvrátit, ale nebezpečné centry neproměnili. Naopak 5 minut před koncem mohli inkasovat po přihrávce Karla Čápa, pronikal Kamarýt na branku domácích, ale šanci dobře nevyřešil. Zápas tak skončil zaslouženě pro obě strany remízou 1:1.

Na týmech bylo vidět, že se dobře znají. Zápas byl hlavně boj o střed hřiště, kde každý měl svou část utkání lepší. Remízu nakonec brali oba týmy a v přátelském duchu se rozloučili, i když během zápasu občas někteří nervy neudrželi. Ještě bych chtěl pochválit fanoušky Miřetic, kteří přijeli v hojném počtu a po celou dobu mohutně náš tým povzbuzovali v čele s Petrem Čápem. V dalším kole přivítáme doma „válec“ z Vrchotových Janovic, kde jsme na podzim po dlouhé době vyhráli a budeme se snažit naší nedobytnou tvrz doma uhájit.