Přestavlky 1 : 6 Pravonín "A"

24.10.2022 20:46

muži: Přestavlky 1 : 6 Pravonín "A" - sobota - 22.10.2022 - 15:30 hodin - mistrovské utkání - hřiště: Pravonín - rozhodčí: Fillip M. - Matoušek P., Brzková A. - branky: Blažek J. 2x (1x pen.), Jindrák M., Jantač J., Vlasák L., Jenšík J. - zápis o utkání zde

report z utkání: 

Po dvou vyloženě nepovedených utkáních v minulých kolech jsme nebyli v nejlepší pohodě.

Všichni si uvědomovali, že další ztráta by nás mohla dostat do hodně složité situace. Trochu v náš prospěch zahrála změna hřiště, protože původně se mělo utkání hrát dle losu v Přestavlkách, ale tam není v novém areálu vše dokončeno, takže se hrálo na jejich žádost u nás.

Od počátku byla na většině hráčích vidět nervozita a potřebné rozvinutí hry do pořádných akcí se nám nedařilo. Naopak přes veškeré důrazné výzvy a pokyny k zodpovědnému bránění už od počátku se stalo totéž jako v předchozích zápasech kdy jsme inkasovali v prvních deseti minutách hry.

Špatné obsazování protihráčů a naprosté nepokrytí prostoru před naší bránou bylo náležitě potrestáno. Už ve třetí min. musel po razantní střele vyrážet míč před sebe Lukáš Veselý, k míči se dostal pohodlně nikým neatakován Pohorský a bez zaváhání dostal hosty do vedení. Chvíli trvalo než jsme se vzpamatovali. Postupně jsme získávali územní převahu , ale nepřesností bylo na našich kopačkách stále víc než dost. Ve 14 min se nám přeci jen podařila přesná akce, kdy se dostal po kolmé přihrávce Libora Vlasáka k zakončení Jirka Blažek a přízemní střelou srovnal skóre utkání. Míč jsme měli v držení většinu času, ale do koncovky jsme se moc nedostávali. Soupeř se pokoušel často o brejky, když využíval námi často nepokrytého středu hřiště. Po jeho několika nebezpečných protiútocích a zakončení v jasných gólových šancích se vytáhl brankář Lukáš Veselý a mužstvo opakovaně podržel.

V obraně jsme se dopustili ve snaze rozehrávat a řešit situace za každou cenu fotbalově, několika chyb, které jsme pak museli s vypětím sil napravovat.

Náladu nám zlepšil na konci poločasu moment , ve kterém hostující obránce celkem zbytečně podrazil neúnavně bojujícího Marka Štěpánka ve vápně. Nařízený pokutový kop pak Jirka Blažek s přehledem proměnil a do šaten se nám šlo lehčeji .

Druhý poločas jsme začali se změnami v sestavě už lépe a hru jsme měli po většinu času pod kontrolou. Ve 49. minutě se po dobře zahrané standardce trefil hlavou přesně k tyči Libor Vlasák, zvýšil na 3:1 a nám se začalo hrát ještě o něco lépe. Z vytvořené převahy jsme se dostávali do častých střeleckých příležitostí ze střední vzdálenosti, ale chyběla větší přesnost nebo se dařilo zadákům hostí střely včas zblokovat. V 65. min posadil míč po přesně zahraném rohovém kopu Tomáš Rut na hlavu dobře nabíhajícího Milana Jindráka a ten nekompromisně zvýšil na 4:1. O necelých 10 min později si naběhl mezi obránce Jirka Jantač a po ukázkově převzaté přihrávce v šestnáctce poslal míč podél brankáře hostí do sítě. V závěru utkání se prosadil i střelec týmu Pepa Jenšík, který po „milimetrově“ přesném pasu na 20 metrů od Libora Vlasáka, poslal zkušeně míč k tyči podél bezmocného brankáře.

Naše hra nebyla zejména v prvním poločase bez chyb. Na některých hráčích byla vidět nervozita a z toho plynoucích mnoho nepřesností. Chybělo i větší kolektivní nasazení pro nás v tak důležitém utkání. Zápas jsme, ale na konec přesvědčivě výsledkově zvládli a vylepšili si o něco střeleckou bilanci, která byla v poslední době hodně nepříznivá.

Všichni, ale dobře víme , že musíme do dalších náročných zápasů přidat ještě více kvality, herní kázně a bojovnosti.